Vuoden 2023 allaslajien AIDA -kisat kilpaillaan Jejun saarella Etelä Koreassa 10.-17.6. Blogissa voit seurata kisajoukkueen tunnelmia ja sivupalkista löydät lisää linkkejä kilpailun tiedotukseen ja livestreamiin sekä sosiaaliseen mediaan. Live on nähtävissä AIDA Freediving -Youtube kanavalla. Kisajoukkuetta tukee tänäkin vuonna Sukeltajaliitto.

maanantai 17. syyskuuta 2012

13.9. Neljäs kisapäivä

Tänään oli vuorossa neljäs ja viimeinen syvyyskilpailupäivä. Sää oli jälleen tuulinen ja aallokkoinen, mutta koska varapäiviä ei ole enää jäljellä, oli loput syvyyssukellukset pakko tehdä tänään. Laura ja Mikko N tutustuivat uuteen ranskalaistyyliseen "flexible official top:iin", jossa sukeltajan startti on silloin, kun organisaatio kokee oikean hetken tulleen. Niinpä Laura ja Mikko odottelivat rannalla kolmisen tuntia, kunnes hetki löi. Aallokko oli suurempaa kuin aiemmin missään vaiheessa. Mikko otti pahoinvointipillerin ja suuntasi merelle Veera koutsinaan. Lämmittelyt sujuivat totutusti. Kisasuoritus sujui rennosti, mutta harmillisesti paineentasauksessa ilmeni ongelmia ja käännös oli tehtävä 42 metrin syvyydessä, vain 4 metriä tavoitesyvyyttä aiemmin. Muutoin kuitenkin hyväksytty suoritus.

Jonkin aikaa Mikon suorituksen jälkeen oli Lauran vuoro, tavoitteena 41 metriä. Sukellus sujui treenivetojen tavoin erinomaisen helposti ja hallitusti, joten tuloksena oli kolmas valkoinen kortti naisten joukkueelle. Erinomaista työtä, juuri näin joukkuekisassa tulee toimia!

Illan käytimme odotellessa staticin lähtölistoja, jotka julkaistiin urheilijoiden kannalta ikävästi viitisen tuntia aikataulussa myöhässä, sillä yöunet jäävät monilla turhan lyhyiksi.

Ei kommentteja: