Vuoden 2023 allaslajien AIDA -kisat kilpaillaan Jejun saarella Etelä Koreassa 10.-17.6. Blogissa voit seurata kisajoukkueen tunnelmia ja sivupalkista löydät lisää linkkejä kilpailun tiedotukseen ja livestreamiin sekä sosiaaliseen mediaan. Live on nähtävissä AIDA Freediving -Youtube kanavalla. Kisajoukkuetta tukee tänäkin vuonna Sukeltajaliitto.

torstai 4. elokuuta 2011

Mikko Niemeläinen














Aloitin vapaasukelluksen vuoden 2009 tammikuussa. Innostuksen tähän sain kuntouinnin kautta, olen harrastanut uintia 18 vuoden iästä lähtien muiden lajien ohella, joita olivat mm; kuntosali ja erilaiset itsepuolustuslajit kuten nyrkkeily, potkunyrkkeily ja viimeisimpänä krav maga. Vanhetessani itsepuolususlajit jäivät ja keskityin yhä enemmän uintiin sekä kuntosaliin. Uinti sekä vedessä olo alkoi kiinnostaa minua yhä enemmän ja mukaan tuli leikkimielinen sukeltelu uinnin ohessa kaverien valvoessa suorituksiani. Pian huomasinkin, että 50m alkoi menemään yhä helpommin huonosta tekniikasta huolimatta.
Vuonna 2007 syksyllä liityin cetuksen masters-uimareihin, ja kävin uintitekniikka kursseilla, jossa tekniikkani paranikin jonkin verran. Opettajaltani sain tietää, että meidän seuran sisällä oli myös vapaasukellus-kerho, ja pienen mietinnän jälkeen päätin lähteä treeneihin mukaan. Kehittymiseni oli varsin nopeaa, johtuen pitkälti hyvästä koulutuksesta, tekniikka sekä treenivinkeistä, jotka sopivat minulle kuin nyrkki silmään. : ) Seurassani oli vapaasukellus-kouluttaja, Ari Kylmä, jolta sain hyvät ohjeet sekä opetuksen turvalliseen ja tehokkaaseen vapaasukellukseen. Myös Jonerik Ekström oli seurassani, jolla oli runsaasti kisakokemusta, sekä tieto-taitoa niin treenaamisesta kuin tekniikastakin, joten sain syödä"rusinat pullasta" ja siitä se kehittyminen sitten alkoi kuin itsetään.
Toki rakkaus veteen ylipäätänsä myös auttaa kehittymään, uinti ja vapaasukellus toimii myös henkisen jaksamisen parantamiseen ja ylläpitoon. Ei ole niin huonoa ja raskasta päivää, etteikö vedessä puljaaminen oloa parantaisi. Italian MM-kisat ovat minulle kautta aikain toiset kisat, sillä kerran olen käynyt sm-kisoissa ahvenanmaalla, josta kotiin tuomisena oli yksi SM-hopea. Italiasta lähden hakemaan kolmea valkoista korttia ja hyvää fiilistä henkilökohtaisten onnistumisten kautta. Pituuslajeissa olen tyytyväinen, jos pääsen omiin ennätystuloksiini tai hyvin lähelle niitä. Ennen kaikkea Italiasta lähdetään hakemaan kuitenkin kisakokemusta sekä vinkkejä toisilta vapaasukeltajilta. On hienoa nähdä minkälaista meno on ison maailman kilpailuissa. : )

Ei kommentteja: