Vuoden 2023 allaslajien AIDA -kisat kilpaillaan Jejun saarella Etelä Koreassa 10.-17.6. Blogissa voit seurata kisajoukkueen tunnelmia ja sivupalkista löydät lisää linkkejä kilpailun tiedotukseen ja livestreamiin sekä sosiaaliseen mediaan. Live on nähtävissä AIDA Freediving -Youtube kanavalla. Kisajoukkuetta tukee tänäkin vuonna Sukeltajaliitto.

torstai 4. elokuuta 2011

Kaj Toivola


Se oli eräänä helmikuun päivänä vuona 1985 vai olikohan se 1986 (muistaakseni tiistai) kun SriLankassa tuli uimarannalla paikallinen kaveri kysymään ”haluatko oppi sukeltamaan”. Pari vuotta siitä eteenpäin ja olin samassa paikassa töissä. Vuosien mittaan on tullut pääasiassa laitesukellettua useampia tunteja, mutta jo alkuaikoina tuli harrastettua ”vapaasukellusta”. Varsinaisesti innostuin vapaasukelluksesta kuitenkin vasta alkuvuodesta 2007 jolloin olin samalla rannalla kuin vuonna -85 (tai -86).
2007 jälkeen on tullut osallistuttua useampiin hallikisoihin. Kuitenkin kirkkaat, lämpimät etelän avovedet on se juttu, joka on pitänyt oman mielenkiintoni yllä sukeltamiseen kaikki nämä vuodet. Onneksi viimevuosina on ollut mahdollisuus osallistua myös muutamaan syvyyskisaan etelän lämmössä.
Toivottavasti tämän vuoden Kalamatan syvyyskisoissa pystyisi jälleen kerran ylittämään itsensä ja auttamaan muitakin tekemään parhaita suorituksia. Suomesta kun pääsee kirkkaisiin, lämpimiin vesiin - sitä hyvänolon tunnetta on täysin mahdoton kuvailla.
Toivottavasti se tarttuu sinuunkin.

Terv. n.26v pinnan alla.

Ei kommentteja: