Vuoden 2022 vapaasukelluksen syvyyslajien MM-kisat kilpaillaan Roatanilla Hondurasissa 17.-25.8. Blogissa voit seurata kisajoukkueen tunnelmia ja sivupalkista löydät linkkejä kilpailun tiedotukseen netissä ja SOME:ssa. Tapahtuma lähetetään myös livenä nettiin. Live on nähtävissä AIDA Freediving -Youtube kanavalla. Kisajoukkuetta tukee tänäkin vuonna Sukeltajaliitto.

sunnuntai 21. elokuuta 2022

Kisojen toinen laji Free immersion

Perjantaina oli naisten FIM-päivä ja Janita oli ilmoittanut sukeltavansa 41 metriä. Janita sähläsi sukelluksella ja kääntyi paineentasausongelmien vuoksi 38 metrin kohdalla saaden keltaisen kortin. Keltainen kortti harmitti kovasti. Miesten FIM-päivänä Janita ilmoittautui openeriksi, jotta pääsisi harjoittelemaan CNF:ää. Janita sukelsi 35 metriä ja sukellus sujui hienosti.

Kaikki suomalaiset sukelsivat peräkkäin ja Matti sukelsi ensimmäisenä. FIM on ollut Matin lempilaji sen rentouden takia ja Matti odotti sukellusta ja sen tuomaa flow:ta innolla. Vatsatauti vaivasi kuitenkin edelleen, mutta rento hengitys pinnalla tuntui jälleen lääkitsevän koko kehoa ja mieltä. Matti sukelsi oman ennätyksensä 68 metriä. Turvallisuuden vuoksi kisoissa saa sukeltaa vain viisi metriä syvemmälle kuin mitä on sukeltanut edellisen kolmen kuukauden aikana kyseisessä lajissa. Matin edellisen oma ennätys oli 67 metriä viime vuodelta. Matti sukelsi hyvällä tekniikalla ja vei käden ylös läheltä kehoa. Matti taisi olla ainoa, joka sukelsi hanskat kädessä. Matti on kuitenkin päätynyt kokemuksen myötä sukeltamaan hanskoilla, koska silloin ei tule pieniä haavoja käsiin ja pitokin on parempi kuin ilman. 

Tommi nautti 62 metrin sukelluksestaan. Sukellus oli rento ja Tommia jäi hieman harmittamaan, ettei ollut  ilmoittanut enempää syvyyttä. Tommi sai sukelluksesta valkoisen kortin ja uuden oman ennätyksen.

Miro ilmoitti stressittämän sukelluksen 46 metriä. Sukellus oli Mirolle yksi rennoimmista sukelluksista ikinä ja Miro lasketteli vapaapudotuksessa menemään niin rennosti, ettei tajunnut tulleensa perille ennen kuin pää kolahti kunnolla pohjalevyyn. Kolahdus näytti hurjalta, mutta Miro voi hyvin.
Ei kommentteja: