Vuoden 2022 vapaasukelluksen syvyyslajien MM-kisat kilpaillaan Roatanilla Hondurasissa 17.-25.8. Blogissa voit seurata kisajoukkueen tunnelmia ja sivupalkista löydät linkkejä kilpailun tiedotukseen netissä ja SOME:ssa. Tapahtuma lähetetään myös livenä nettiin. Live on nähtävissä AIDA Freediving -Youtube kanavalla. Kisajoukkuetta tukee tänäkin vuonna Sukeltajaliitto.

perjantai 19. elokuuta 2022

CWTB- uudet Suomenennätykset

Keskiviikkona oli naisten CWTB-kisapäivä eli syvyyssukellus Janita sukelsi uuden Suomenennätyksen 41 metriä. Aallokkoa oli hieman enemmän kuin harjoituspäivinä, mutta Tommi sai pidettyä Janitan hienosti pinnalla lähdössä. Oli hienoa päästä pohjalevylle ja napata tagi mukaan. Janitaa jännitti etukäteen Diveye, mutta se olikin söpö ja keltainen ja nousussa Janita uskalsikin jo katsella Diveyeta.


Torstaina miesten kisapäivänä Matti sukelsi uuden Suomenennätyksen ja oman ennätyksensä 71 metriä. Matin mukaan ”Sukellus oli hengen voitto ruumista!” Matti oli sukellusta edeltävänä päivänä huonovointinen ja nukkui yön huonosti. Aamulla oli surkea olo ja Matti mietti kykeneekö sukeltamaan ollenkaan Olo koheni kuitenkin hieman ennen sukellusta. Sukellus meni huonovointisuudesta huolimatta hyvin ja tuntui samanlaiselta kuin 63-68 metrin treenisukellukset edeltävällä viikolla. Sukellusaika oli 2:50 eli oli hidasta menoa. Ei kannattanut antaa periksi vaan mennä askel kerrallaan lämmittelysukelluksiin asti. Roatanilla on parhaat sukellusolosuhteet: tasaisen lämmintä vettä syvällä asti, ei virtauksia eikä juurikaan aallokkoa.


Tommi lähti sukellukseensa rauhallisin mielin ilman jännitystä ja sukelsi uuden oman ennätyksensä 66 metriä. Tommin treenisukellukset ovat menneet niin hienosti, että hän paransi omaa ennätystään neljällä metrillä. The race was great and the car was good :)


Miro sai itseluottamusta hyvin menneistä treenipäivien sukelluksista ja ilmoitti sukeltavansa uuden oman ennätyksensä 52 metriä. Kisasuorituksen aikana Miroa jännitti sopivasti, muttei liikaa. Sukellus ei tuntunut kuitenkaan rennolta ja Miro nielaisi ilmat suustansa noin neljässäkymmenessä metrissä, eikä kyennyt tasaamaan painetta enää kuin kerran ja kääntyi 44 metrin kohdalla. Miro sai suorituksestaan keltaisen kortin eli hyväksytty tulos virhepisteillä. The race was great, but the car was bad :( Ei kommentteja: