Vuoden 2021 vapaasukelluksen syvyyslajien MM-kisat kilpaillaan Kyproksella 20.-30.9. Blogissa voit seurata kisajoukkueen tunnelmia ja sivupalkista löydät linkkejä kilpailun tiedotukseen netissä ja SOME:ssa. Tapahtuma lähetetään myös livenä nettiin vedenalaisella dronekameralla. Live on nähtävissä AIDA Freediving -Youtube kanavalla. Kisajoukkuetta tukee tänäkin vuonna Sukeltajaliitto.

lauantai 25. syyskuuta 2021

 Uusi SE; CWTB -64

Alkuun harjoittelussa oli tukkoista sukeltaminen ja jäin pahasti jälkeen suunnitelmastani lineaarisesti parantaa päivittäin, mutta sitten tapahtui onnellinen hyppäys, tai pikemminkin vapaapudotus tavoitesyvyyksiin ja olin ennen kisaa mielestäni lähes siinä missä pitikin olla: -61.
Eilen sitten venytin puuttuvat -3m ja sain -64m :-)
Tosin siinä kyllä lähes leikittiin omalla terveydellä, korvissa tuntui ikävästi jo noin -60m kohdalla, avasin silmäni ja kun arvelin että siedän vielä vähän lisää kipua, niin menköön. Mutta en kyllä toista varmaan näin äärirajoille uskalla vetää, muistan edelleenkin noin 5v takaisen onnettomuuden kun korviin sattui pahasti ja jotain rusentoi nenäontelosta. Nytkin kakostelin verta pintaprotokollan jälkeen. Ja tänään sitten maksoin hinnan tuosta eilisestä venytyksestä: lempilajissani, FIM, tein käännöksen pois jo pinnalla... en siis sukeltanut ollenkaan. Lämppärit olivat ihan ok, korvissa raksui ja poksui kuin riisimurot, paineentasaus -20m sujui hyvin, mutta niiden jälkeen kakostelin taas vähän verta ja tuntui että röörit korvaan tukossa. Lääkäri näytti helpottuneelta kun sanoin etten aio rikko itseäni, harvemmin kai kisoissa juuri ennen omaa sukellustaan kisaaja päättää näin. Mutta kokemuksiahan tänne tultiin myös hakemaan...
Jos mitään vinkkiä tässä voi tarjota lukijoille niin joogahengittely aamuisin, sen jälkeen EQ-toolilla jellyfish-pelillä paineentasauksen treenaus, muistaa jo venematkalla tehdä pientä hengenpidätystreeniä (ettei vain 2 lämppäriä) ja savasana-tyyppinen rentoutuminen vedessä kun hengittelee. Noh, jokaisella omat tapansa, mutta jos et vielä ole kokeillut, voisi ehkä harkita ;-)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Vittu saatanat PERKELEEN JUMALAUTA haistakaa paskat