Vuoden 2023 allaslajien AIDA -kisat kilpaillaan Jejun saarella Etelä Koreassa 10.-17.6. Blogissa voit seurata kisajoukkueen tunnelmia ja sivupalkista löydät lisää linkkejä kilpailun tiedotukseen ja livestreamiin sekä sosiaaliseen mediaan. Live on nähtävissä AIDA Freediving -Youtube kanavalla. Kisajoukkuetta tukee tänäkin vuonna Sukeltajaliitto.

keskiviikko 3. syyskuuta 2008

Ensimmäinen kisapäivä




Aamu valkeni jälleen kuuden aikaan aamulla. Tänään olisi siis Mikon ja Timon sukelluksien aika. Ilma oli aamusella vielä siedettävän lämmin ja tuulikin vain kohtalaista, kun Mikko käveli rantaan ilmoittautumaan omaa sukellustaan varten. Lämmittelyalueelle pitää ilmoittautua vähintään 45 minuuttia ennen kisasuorituksen lähtöä ja Mikko ehti paikalle ruhtinaallisesti viisi sekuntia etuajassa. Tarkan ajoituksen selittää lyhyt 50 metrin kävelymatka hotellihuoneesta kisarantaan.

Mikolla on ollut flunssan jälkioireina nokka tukossa ja otsaonteloiden paineentasauksessa isoja ongelmia sekä kaiken kukkuraksi löysä vatsa. Onteloiden takia päätettiin jättää lämmittelysukellukset kokonaan väliin ja tehdä vain yksi kisasukellus, jotta niitä ei turhaan ärsytettäisi. Ainoa haittapuoli olosuhteissa oli satunnaiset suuret aallot, jotka keikuttivat iloisesti niin lauttoja kuin sukeltajiakin. Todella varovaisen alun jälkeen oli hauska pinnalta seurata kuinka Mikko laittoi isompaa sisään ja pisti potkuihin vauhtia. Sukellus olikin todella helpon näköinen ja paljon kuviteltua nopeampi, kun poika innoissaan piti vauhtia myös ylös tullessaan. Mukava oli katsoa hymyilevää Mikkoa ehkä ensimmäistä kertaa reissulla…

Sitten Timo. Siitä ei paljon kerrottavaa ole. Helppo rutiinisuoritus vailla ylimääräisiä kommervenkkejä missään kohtaa. 73 metriä, pintaprotokolla viidessä sekunnissa ja valkoinen kortti.

Kaikki kunnia kuuluu lopulta kuitenkin Anterolle, joka hoiti molempien koutsaukset ammattitaidolla.

Ulkomaalaiset sukeltelivat myös ja jokunen teki ihan kohtuullisen tuloksenkin. Katso tarkemmin oheisesta kuvasta. Tämä tilanne on tosin ennen protesteja, joita siis on tehty, mutta ei vielä käsitelty.

3 kommenttia:

jome kirjoitti...

Hmm, Trubridge -30p ja Carrera ulkona. Siinä meni kaksi ennakkosuosikkimaata saman tien hännille :)

Joukkuekisassa mitä vaan voi tapahtua!

Suomella on kuitenkin kisan kenties kovin static-joukkue kasassa :) No, mitalit on ehkä jo hieman kunnianhimoinen tavoite, mutta hyvä siitä tulee...

Anonyymi kirjoitti...

Tsemppiä koko joukkueelle! Ja erityisesti terkkuja koutsille ;)
-se pienempi a

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä Suomen joukkue... Ja Onnittelut Antsalle 8-kymppisestä onnistuneesta suorituksesta!!!