Vuoden 2023 allaslajien AIDA -kisat kilpaillaan Jejun saarella Etelä Koreassa 10.-17.6. Blogissa voit seurata kisajoukkueen tunnelmia ja sivupalkista löydät lisää linkkejä kilpailun tiedotukseen ja livestreamiin sekä sosiaaliseen mediaan. Live on nähtävissä AIDA Freediving -Youtube kanavalla. Kisajoukkuetta tukee tänäkin vuonna Sukeltajaliitto.

maanantai 9. heinäkuuta 2018

Viimeinen kisapäivä / STA finaalit

Mitähän niistä static finaaleista nyt sanoisi? Se oli hengenpidättämistä.

Ennakkosuosikit pärjäsivät finaaleissa vahvasti. Naisista Itävallan Veronika Dittes otti voiton 8min 7s hengenpidätyksellä. Toiseksi tuli Japanin Yuriko Ichihara (7min 6s) ja Tanskan Anna-Marie Christiansen oli hienosti kolmas 6min 38s suorituksella. Miesten puolella kamppailusta odotettiin tiukempaa viiden vahvan sukeltajan taistellessa mitaleista. Onnistuessaan heillä kaikilla olisi mahdollisuus yli 9min suorituksiin. Ensimmäisenä tästä porukasta päänsä pintaan nosti Ruotsin Valdemar Karlsson vajaa 8min sukelluksesta. Kroatianmestari Budimir Buda Sobat seurasi perässä parikymmentä sekuntia myöhemmin. Jälejellä oli vielä Puolan Mateusz Malina, Slovakian Peter Durdic ja Kroatian Goran Colak. Heistä pronssille jäi Malina 8min 46s sukelluksella. Hopealle kiilasi Peter Durdik 9min 22s suorituksella Goranin vielä jatkaessa omaa kamppailuaan. Ihmetys oli suuri, kun Goran ei lopettanutkaan sukellustaan heti, kun hänen voittonsa oli jo selvä. Goran jatkoi vielä 23s ennenkuin nousi pintaan 9min 45s jälkeen voimakkaasti sambaten. Miksi riskeerata maailmanmestaruus tuolla tavoin? Hämmennyksen jälkeen pikku hiljaa selvisi, että heillä oli Malinan kanssa oma kisa käynnissä kokonaispisteistä. Goran halusi voittaa senkin!

Suomalaiset päättivät myös järjestää omat sisäpiirinmestaruuskilpailut staticissa. Kristian kilpaili miesten sarjassa ja Janita naisten sarjassa. Kummatkin voittivat! Janita myös sivusi edellispäivän PB:tään. “Onneksi ei mennyt liian pitkälle, ei jäänyt niin paljoa prosessoitavaa.”

Tuore sisäpiirinmestari (Kuva: Wendy Liu)

Sallan ja Janitan räpylätestailut jatkuivat staticien jälkeen. Ossikin innostui testaamaan paria uudenmallista lyhyttä stereoräpylää. Täytyy todeta, että kehitys on mennyt aika huimasti eteenpäin myös näissä varusteissa.

Illalla palkintojenjakotilaisuudessa nähtiin draamaa, kun eräs nimeltämainitsematon kilpailija meni noutamaan staticin kultamitalia, mutta jätti mielenosoituksellisesti mitalin podiumille ja poistui paikalta. Häntä ilmeisesti harmitti, ettei kokonaispisteistä ollutkaan jaossa palkintoa. Tälläkään kertaa...

Palkintojenjakotilaisuuden jälkeen siirryttiin illallisjuhliin, joissa arvottiin suuri määrä tuotepalkintoja. Arpaonni suosi Suomen joukkuetta eikä kukaan jäänyt ilman pakintoja. Janita avasi pelin voittamalla itselleen upeat läpinäkyvät stereoräpylälavat ja Salla taas sai onnellisen jälleennäkemisen dynan karsintasukellukseen lainaamiensa räpylöiden kanssa. Mika voitti lanyardin ja Kristian sekä Ossi saivat itselleen kaulapainolahjakortit. Juhlallisuudet jatkuivat rauhallisissa merkeissä, Suomen joukkue hajaantui huoneisiinsa nukkumaan ja seuraava päivä vietettiin viihtyisän puistokävelyn ja kotimatkan merkeissä.

Päivitämme vielä kuvakoosteen kisaviikon tunnelmista lähipäivinä.