Vuoden 2022 vapaasukelluksen syvyyslajien MM-kisat kilpaillaan Roatanilla Hondurasissa 17.-25.8. Blogissa voit seurata kisajoukkueen tunnelmia ja sivupalkista löydät linkkejä kilpailun tiedotukseen netissä ja SOME:ssa. Tapahtuma lähetetään myös livenä nettiin. Live on nähtävissä AIDA Freediving -Youtube kanavalla. Kisajoukkuetta tukee tänäkin vuonna Sukeltajaliitto.

tiistai 19. kesäkuuta 2018

Janita KulkulaKokeilin vapaasukellusta ensimmäistä kertaa puolitoista vuotta sitten ja minusta tuli heti intohimoinen vapaasukeltaja. Ennen vapaasukelluksen aloittamista minulla oli hieman uintitaustaa ja välillä uinnin jälkeen sukelsin pituutta altaanmitan. Vapaasukellus oli kiinnostanut minua vuosikausia, mutta monenlaisten sattumien vuoksi en ollut päässyt mukaan sukellustoimintaan. Vapaasukelluksessa ihastuin siihen, että pinnan paremmalla puolella on hauskaa, painotonta ja rauhallista ja kaikki näyttää paljon kauniimmalta kuin pinnan toisella puolella.

Heti ensimmäisellä vapaasukelluskokeilullani Saana Partinen sanoi minulle, että minusta voisi tulla kisasukeltaja. Olin ihmeissäni siitä, että tällaisessakin lajissa kisataan ja selitin, etten ole ollenkaan kilpailullinen eikä kisaaminen kiinnosta yhtään. Kisoissa sukeltelu alkoi kuitenkin kiinnostaa yllättävän nopeasti tulosten pikkuhiljaa parantuessa ja Saanan kertoessa vapaasukellustarinoita uimahallin saunanlauteilla.

Olen osallistunut jo kaksi kertaa SM-kisoihin. Kisat ovat menneet hyvin, mikä on tuntunut uskomattoman ihanalta. Ensimmäisiin MM-kisoihini lähden hakemaan kisakokemusta ja oppimaan lisää sukeltamisesta. Toivon sukeltavani omantasoiseni hyväksytyt sukellukset. Kisasukelluksessa vapaasukelluksen rauhallisuus muodostaa jännittävän vastakohdan valtavan kisajännityksen kanssa.


Ei kommentteja: