Vuoden 2023 allaslajien AIDA -kisat kilpaillaan Jejun saarella Etelä Koreassa 10.-17.6. Blogissa voit seurata kisajoukkueen tunnelmia ja sivupalkista löydät lisää linkkejä kilpailun tiedotukseen ja livestreamiin sekä sosiaaliseen mediaan. Live on nähtävissä AIDA Freediving -Youtube kanavalla. Kisajoukkuetta tukee tänäkin vuonna Sukeltajaliitto.

maanantai 5. heinäkuuta 2010

Dynatreeniä - 210 m ja 215 m

Eilen oli kaivattu lepopäivä, koska toista CWT-kisapäivää siirrettiin pari päivää eteenpäin huomiseksi. Kävimme tsekkien ja ranskalaisten kanssa ajelemassa monorail-junalla sekä tutustumassa hienoon Shuri-linnaan ja paikalliseen toriin. Torilla oli myynnissä vaatteita, rapuja ja sikojen naamoja.

Tänään päätimme käydä tekemässä hieman dyna-treeniä. Kisa-altaalla paistoi mukavasti aurinko, joten ei tullut ainakaan kylmä. Jone aloitti tekemällä 210 metrin sukelluksen, joka kesti 2 min 47 s. Pintautuminenkin näytti aluksi hyvältä ja protokollakin tuli mukavasti, mutta sen jälkeen alkoikin hyvin mielenkiintoisen näköinen sambaaminen. Valkoisen kortin siitä olisi silti voinut antaa, mutta vähän harmittaa, ettei tullut videolle. Kisassa ei kannata ihan yhtä tiukille vetää, mutta saatiinpa ainakin selville, missä raja tällä hetkellä menee. Mikko teki perään 215 metrin sukelluksen, joka ei ollut ihan yhtä tiukka kuin Jonen sukellus, mutta ei siihenkään hirveästi rutistamisen varaa enää jäänyt. Mikon veto kesti 2 min 55 s, jonkin verran vähemmän kuin yleensä, sillä nyt kokeilussa oli hieman nopeampi vauhti.

Pitkien sukellusten jälkeen pääsimme testaamaan hyvin jännittävän näköistä räpyläviritelmää, Smith aerospacen DOLFin orcaa. Vaikka räpylä näyttää siltä, että se kuuluisi ennemminkin Star Warsiin kuin uima-altaaseen, toimi se yllättävän hyvin. Vaikkei se ensitestin jälkeen synnyttänytkään polttavaa tarvetta heittää perinteisiä monoräpylöitä romukoppaan, on pakko myöntää, että dolfinissa on potentiaalia.

Huomenna Antero pääsee vihdoin tavoittelemaan suuria syvyyksiä, kun on (toivottavasti) toisen syvyyskisapäivän vuoro.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

no perkules, hienosti kulkee pojilla! no nyt jonekin on tehnyt tän vuoden puolella 200+metrisen.. ; ) toivottavasti kisoissa menee yhtä hienosti! t; mikko

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä kun altaassakin kulkee ja rajat tiedetään!
Onkos DOLF-mono tämä:
http://freediving.pictures.fi/kuvat/2010/Okinawa/06+Shuri+castle+and+training+day/_DSC2628.jpg

TimoP

Anonyymi kirjoitti...

Hyvin kulkee teillä! Kiitos raportoinneista, näitä on mielenkiintoista lukea.

Aika meilenkiintoisen näköinen vempain tuossa Timon linkissä!

-Matti

Kimmo Lahtinen kirjoitti...

Tuohan se. Tuossa kuvassa se on Molchanovan jalassa testattavana