Vuoden 2023 allaslajien AIDA -kisat kilpaillaan Jejun saarella Etelä Koreassa 10.-17.6. Blogissa voit seurata kisajoukkueen tunnelmia ja sivupalkista löydät lisää linkkejä kilpailun tiedotukseen ja livestreamiin sekä sosiaaliseen mediaan. Live on nähtävissä AIDA Freediving -Youtube kanavalla. Kisajoukkuetta tukee tänäkin vuonna Sukeltajaliitto.

torstai 24. kesäkuuta 2010

Kolmas treenipäivä - kaksi PB:tä


Tänään suuntasimme jälleen merelle. Heti veneeseen astuttuamme alkoi sataa kaatamalla. Treenipaikalla huomasimme lisäksi, että meressä oli käynnissä melko kova virtaus, joka veti köyden vinoon. Emme antaneet tämän kuitenkaan lannistaa meitä. Ei kisapäivänäkään ole välttämättä optimiolosuhteita, joten on ihan hyvä tottua erilaisiin sääoloihin etukäteen. Tänään treenejä seuraamassa oli paikallisen median edustajia TV-kameroineen.


Mikko aloitti tekemällä 61 metrin CWT sukelluksen ja Jone alkoi taas hankkia rutiinia tekemällä useita 40 metrin vetoja. Treenin lopuksi ja virtauksen hieman laannuttua Mikko piipahti vielä 71 metrin syvyydessä menemällä normaalilla CWT-tyylillä alas, mutta tulemalla köydestä vetämällä ylös, jotteivat herkät jalat rasittuisi liikaa. Jonekin teki oman ennätyksensä tekemällä visiitin 47 metrin syvyyteen. Hyvin lievää squeeziä oli molemmilla havaittavissa tänään, mutta toivottavasti siitäkin päästään eroon tulevissa treeneissä. Jone kokeili myös mask squeezen hankkimista ja silmäluomet ovatkin nyt muodikkaasti hieman mustelmilla.



Treenin jälkeen kävimme hotellin yläkerran ruokapaikassa opettamassa tarjoilijalle suomea. Sieltä suuntasimme tutustumaan paikalliseen supermarkettiin, jossa ei osattu englantia ollenkaan, mutta elekielellä ja rahalla selvittiin siitäkin.

Pahoittelemme VA-kuvien puuttumista. Mikko unohti vahingossa kameransa kotiin jolla kuvat oli tarkoitus ottaa. Huomenna sitten taas lisää syvyystreeniä.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut enkoista ja kiitos raporttoinnista! Edesottamuksianne takuulla seurataan täällä tiiviisti ja innostuneina.

Kuvamatskut aivan loistavia lisiä tekstiin. Saiskohan tuosta Jonen mask squuezista todistetta, nuo on aina sitä hilpeintä kuvamateriaalia vapaasukelluksen tiimoilta :D


-Matti

Anonyymi kirjoitti...

Jone - ei fluideilla tuu mask squuzia ;-? Käytä niitä, on huomattavasti helpompi dyykata ! USKO ! Onneks olkoon, 47m on jo syvää. Tyyli oli?

-Kaide-

Kimmo Lahtinen kirjoitti...

Pakkaaminen alkoi täälläkin päässä, mutta vain matkatavaroiden. Vietetään tämä juhannus nyt ensin. Nähdään siis pian :)

- kimmo

Anonyymi kirjoitti...

Ehti silmät parantua ennen kuin sain niistä kuvan tänne laitettavaksi. ;) 50 m meni tänään vielä maskilla ja tällä kertaa kun hoiti tasaukset kuntoon niin naamakin pysyi normivärisenä. Kokeilin ekat dyykit fluideilla, mutta hieman tottumista niissä on. Luulen, että vedän kuitenkin niillä jatkossa, sen verran säästyy kuitenkin ilmaa tasaukseen. Laittaa vaan silmät kiinni ja tiirailee sit yhdellä silmällä tarvittaessa missä mennään. Niillä nyt sitten viimeiset lisämetrit ennen kisoja. Sen jälkeen katotaan mitä laitetaan AP:ksi.

-J

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa Mikko! Onnittelut uusista syvyyksien haltuun otosta!
Sun treenaamistapasi on tinkimätön ja kisataktikointi fiksua :)
Jaksakaa vain päivittää blogia, täällä koti-Suomessa on lukijoita.

- Saana