Vuoden 2023 allaslajien AIDA -kisat kilpaillaan Jejun saarella Etelä Koreassa 10.-17.6. Blogissa voit seurata kisajoukkueen tunnelmia ja sivupalkista löydät lisää linkkejä kilpailun tiedotukseen ja livestreamiin sekä sosiaaliseen mediaan. Live on nähtävissä AIDA Freediving -Youtube kanavalla. Kisajoukkuetta tukee tänäkin vuonna Sukeltajaliitto.

maanantai 17. elokuuta 2009



Ensimmäinen treenipäivä

Hyvin nukutun yön jälkeen menimme hotelliin aamupalalle. Siellä tapasimmekin muita kilpailijoita ja joitakin tuomareita, kuten erään suomalaisen nimeltään Kimmo. Aamupalan ja iloisten tervehtimisien ja kuulumisien vaihdon jälkeen keräsimme tavaramme kasaan ja suunnistimme kohti kisahallia. Matka oli pitkä ja mutkainen, mutta perille päästiin kuitenkin.

Hallilla lisää tuttuja kasvoja ja iloista puheensorinaa. Uimahalli oli iso ja allas vaikutti hyvältä. Sen suhteen ei mitään moittimista. Ja riemuksemme suihkutiloista löytyi myös sauna, tosin kiuas oli ruotsalainen Tylö ja vettä sinne kahden kiven päälle ei saa heittää, mutta tyhjää parempi kuitenkin.

Varsinaiset treenit teimme toisella hallilla, jossa oli 25 metrin allas. Lastenaltaan vesi oli todella lämmintä. Mukavahan siinä oli köllötellä, mutta static tuntui jo tukalan kuumalta. No, treeniksi ihan kunnolliset vedot saatiin aikaiseksi. Isompi allas oli taas suhteellisen viileää vettä täynnä. Painotukset ja muut tarpeelliset asiat saatiin tarkistettua sekä muutama ihan kohtuullinen DNF suoritus näki päivänvalon. Tästä on taas hyvä jatkaa seuraavana päivänä.




Treenien jälkeen siirryimme kisojen aikaiseen varsinaiseen majapaikkaamme Danhosteliin pienen metsän keskelle kaupungin pohjoispuolelle. Vastaanotto oli ystävällinen vaikka saimme receptioniin pienen suman aikaiseksi. Lopulta raha-asiat oli hoidettu ja huoneet hallussamme. Sitten vain kannoimme nopeasti tavarat huoneisiin ja lähdimme syömään. Nälkä olikin jo melkoinen kun aamupalan jälkeen seuraava varsinainen ateria oli vasta klo 20. Ruoan jälkeen lainasimme polkupyörät ja ajoimme niillä kapeita keskustan katuja pitkin autoille ja nukkumaan.