Vuoden 2023 allaslajien AIDA -kisat kilpaillaan Jejun saarella Etelä Koreassa 10.-17.6. Blogissa voit seurata kisajoukkueen tunnelmia ja sivupalkista löydät lisää linkkejä kilpailun tiedotukseen ja livestreamiin sekä sosiaaliseen mediaan. Live on nähtävissä AIDA Freediving -Youtube kanavalla. Kisajoukkuetta tukee tänäkin vuonna Sukeltajaliitto.

torstai 5. heinäkuuta 2007

Auringonpaistetta ja onnistumisia!

Tervehdys blokin lukijat!

Eilisten synkeiden kisakuulumisten jalkeen on taas huomattavasti iloisempien uutisten aika! Aamuisissa staticin alkuerissa joukkuueemme menestys oli etukateisodotuksia parempi, lukuunottamatta kisojen yhden static-ennakkosuosikin, Timon tippumista huomisista finaaleista: Timon hieno static-taistelu hylattiin, kun pintaprotokollan suorittaminen takkuilu. Tekemallaan noin seitseman minuutin tuloksella Timolla olisi ollut paikka huomisissa finaaleissa, mutta valitettavasti nain talla kertaa...

Antero ja Johanna sen sijaan nousivat paivan tahdiksi suomalaisjoukkueessa ja varmistivat paikkansa huomisissa A-finaaleissa. Antero sivusi jalleen ennatystaan reilulla kymmenella sekunnilla ajalla 6.59 ja Johanna teki hienon suorituksen 5.35. Huomenna on siis paljon jannitettavaa Suomen puolesta, kun Anza ja Johanna asettuvat rinnan taistelemaan mitalli paikoista etukateen tiukaksi povatuissa staticin loppukilpailuissa. Peukut pystyyn siis siella kotona!

Myos muut paivan suomalaiset tekivat vakuuttavaa jalkea. Paivan suomalaisaloittaja oli Paivi, joka teki tasoisensa tuloksen 4.23 puhtain ottein. Vaikka Paivi jalkeenpain hieman harmittelikin sita, ettei taistellut sen pidemmalle, oli suoritus hieno varsinkin huomioiden, milla tasolla naissa kilpailuissa mittasuhteissa liikutaan. MM-kisoissa onnistuminen on asia, jonka arvoa ei sovi vahatella.

Eilisten DYNin pettymysten jalkeen suuri ilon aihe oli Eeron suoritus lajissa, joka kaiken lisaksi selkeasti oli miehen prioriteeteissa toissijainen; sanojensa mukaan han ei edes neljaan vuoteen ole varsinaisesti treenannut staticia, kaiken huomion ollessa dynamicin kehittamisessa. Eeron tulos 6.04 sivusi vanhaa kisaennatystaan yli puolella minuutilla ja kaiken lisaksi Eero kertoi suorituksen jalkeen, etta olisi helposti voinut jatkaa suoritustaan paljon pidemmalle. Valkoinen kortti omalla ennatystuolksellaan on kuitenkin kympin arvoinen suoritus MM-kisoissa, mahtavaa Eero!

Joukkueen kuopus Mikko puolestaan avasi oman kisasuorituksensa parhaalla mahdolisella tavalla. Mikon pintautuessa ajassa 5.37 ei ollut pienintakaan epailysta siita, etteiko tuomarina toiminut AIDAN puheenjohtaja Bill Stromberg olisi voinut nayttaa hyvaksytyn suorituksen merkiksi valkoista korttia. Mikon ok:t tulivat kaikessa rauhassa ja ajallaan, suorastaan betoniin valetulla varmuudella. Tasta on erittain hyva jatkaa huomenna, Mikko!

Huomenna on siis vuorossa staticin finaalit ja DNF:n alkuerat, joissa kummassakin riittaa taas jannitettavaa omiemme puolesta.

Staticin finaali Suomen aikaan:

Johanna 11:45 (ap 4.30)
Antero 12:00 (ap 7.00)

Staticissa vahvoja ennakkosuosikeja ovat naisissa USA:n Jessica Wilson, Venajan Natalia Molchanova, joka tanaa voitti DYNamicin suvereenilla suorituksellaan, vieden naistenkin tulokset reilusti 200 paremmalle puolelle (huh, huh!) seka ruotisn Lotta Erickson, joka kuitenkaan ei ainakaan tanaan onnistunut DYNamicin b-finaalissa.

Miesten staticissa puolestaan on vaikea nostaayhta nimea ylitse muiden, niin tasainen oli taman paivan semifinaali. Kuitenkin Herbert Nitch lienee vahvana ennakkosuosikki taman paivaisen perusteella, vaikka mies itse oli todennut, etta tekemansa seitseman ja puolen minuutin tulos oli hanen vaikeimapansa ikina. Jannaksi menee siis tamakin menee!


DNF:n alkuerat huomenna Suomen aikaan:

Paivi 17:24 (ap 40)
Johanna 17:32 (ap 50)
Saana 18:04 (ap 72)
Lauri 18:04 (ap 66)
Antero 18:12 (ap 75)
Eero 19:16 (ap 101)
Mikko 19:24 (ap 102)

Ennakkospekulaatioiden mukaan paastakseen finaaliin tulee DNF:ssa miehissa 125 metrin jalkeen tehda viela reilu kaannos ja B-finaalipaikka lohjennee noin 120 metrin vedolla. Naisissa mitallitaistoihin tarvittanee yli sadan metrin sukellus, B-finaali kuulemma on viela arvoitus.

Takalaiset nettiyhteydet takkuavat sita luokkaa, etta etukateen lupailtujen kuvien kanssa taytyy toistaiseksi ottaa sanat takaisin. Kuvamaterialia on kuitenkin otettu laajasti, minka lisaksi taman paivaisista DYNamicin loppuerista on videomateriaalia. Teemme parhaamme kuvamateriaalin saamiseksi kaikkien nahtavaksi, kuitenkin tassa vaiheessa prioriteettina on omat kisasuoritukset. Lisaksi Eero tuossa lupaili pienta artikkeoin tynkaa DYNamicin kehittymisesta tanaan nahdyn perusteella, sekin tulee lahiaikona kaikkien luettavaksi.

Mutta nyt hyvaa yota ja peukut pystyyn siella koto-Suomessa heti aamusta Anzan ja Johannan puolesta!


T: Tired but happy : )

Eeron vika-analyysiä

...löytyy täältä.

Sadetta ja sambaa...

Kuten varmasti useimmat kilpailuja ja Suomen edustusjoukkueen edesottamuksia seuranneet tassa vaiheessa jo tietavatkin, lahes koko joukkueemme epaonnistui paivan DYNamic-suorituksissaan tavalla, jota tuskin kukaan olisi ennakolta osannut odottaa. Saanalle, Paiville, Laurille ja Eerolle heilui punainen kortti, Timo jai kauas omasta parhaasta tasostaan ja Johanna veti oman sukelluksensa pintaan jo varhaisessa vaiheessa. Tassa paivan tulokset niille, jotka eivat niita vila kisajarjestajien sivuilta ole ennattaneet noukkia:

Saana DQ
Timo 120 m
Paivi DQ
Antero 156 m
Lauri DQ
Johanna 85 m
Eero DQ

Joukkueen ainoa valopilkku oli siis Antero Joki, joka jatkoi tyylilleen uskollisena hyvien kisasuoritusten sarjaa. Anza sukelsi oman henkilokohtaisen ennatyksensa 156 metria, jolla tuloksella kuitenkin taparasti jai B-finaalin ulkopuolelle. Anteron hieno kisaveto on ilon ja ylpeyden aihe, jolle kuuluu antaa tunnustusta. Tama paiva oli jalleen yksi osoitus siita, mihin Anza kilpailu toisensa peraan on aiemminkin pystynyt: hyvaan kilpailuvarmuuteen ja omien tulostensa petraamiseen henkisesti kovissa kilpailuolosuhteissa.

Syita yksittaisten suoritusten epaonnistumisiin sen sijaan on turha tassa vaiheessa lahtea ruotimaan. Jokainen epaonnistuminen on erittain valitettava ja sivustakin seurattuna surullista katsottavaa, puhumattakaan siita, mita pettymyksen ja itsekritiikin tunteita kilpailija itse sisaisesti kay sambaan tai BO:hon paattyneen sukelluksen jalkeen lapi. Epaonnistumisista voi kuitenkin oppia ja jalkeenpain tarkasteltuna usein huomaa, etta tapahtumahetkella aarimmaisen lohduttomalta tuntunut epaonnistuminen olikin valttamaton vaihe matkalla kohti entista parempia suorituksia. Jossittelu ei auta, eika turhiin itsesyytoksiin myoskaan kellaan ole aihetta: jokainen kilpailijoistamme teki kuitenkin naissa olosuhteissa ja sina nimenomaisena hetkena parhaansa, tuli lopputuloksesta mita tahansa.

Se viela tassa mainittakoon, etta ainakin ensimmaisen paivan kokonaiskuva noudatteli lukuisten muidenkin kilpailusuoritusten osalta samaa linjaa: punainen kortti heilui lahes joka lahdossa ja muutamia epaonnekkaimpia jouduttiin noukkimaan altaan pohjalta asti. Taytyy sanoa, etta homma naytti kokonaiskuvaltaan ainakin omaan makuuni turhankin roisilta. Toivon hartaasti etta tulevien kilpailupaivien osalta tyyli vaihtuu ja sambaaminen siirtyy altaalta paraikaa Mariborissa pidettavien kaupunkifestivaalien katukuvaan, jossa samba-tyttoja
ei viela olekaan nakynyt ; )

Huomenna on kuitenkin siis paiva ja uudet kujeet, jossa vuorossa ovat Staticin alkuerat. Joukkueemme osalta static-paiva nayttaa seuraavalta (Suomen aikaan):

Paivi 11:28 (ap 2.00)
Eero 11:28 (ap 3.00)
Mikko 11:42 (ap 3.30)
Antero 12:48 (ap 4.30)
Johanna 12:48 (4.30)

Timo 13:54 (ap 7.16)

Suurin huomio staticin osalta kohdistunee paivan viimeiseen lahtoon, jossa Timon viereen kilvoittelemaan staattisen hengenpidatyksen maailmanmestaruudesta asettuu itse Herbert Nitch. Siita tulee janskaa!!!

Toivotaan siis, etta huomisaamuna koko taman paivan Mariborin ylla roikkuneet synkat sadepilvet vaistyvat ja aurinko taas pilistaa taivaalta. Kisat ovat kuitenkin vasta alussa eika kirvesta kannata heittaa kaivoon tai tapahtuneita jaada marehtimaan, ennen kuin homma on viety kunnialla loppuun asti!


Matti